WHOIS ID Protection

WHOIS ID Protection

Setiap kali anda mendaftar nama domain (.com, .net, .org atau paling domain lain) anda dikehendaki untuk menyediakan maklumat hubungan yang tepat dan sebagai keperluan yang ditetapkan oleh ICANN, badan pentadbir bagi kebanyakan TLD. Maklumat yang anda berikan untuk pendaftaran domain anda itu akan terdedah kepada umum melalui sistem WHOIS melainkan anda menggunakan WHOIS ID Protection

Pendek kata, anda risiko mendedahkan nama, alamat, e-mel dan nombor telefon kepada spammer, syarikat pemasaran dan penipu dalam talian. Pada tahap yang lebih serius, penjenayah Internet boleh menggunakan maklumat hubungan WHOIS anda sebagai sebahagian daripada phishing percubaan, percubaan rampasan domain, atau aktiviti-aktiviti lain dalam talian haram.

Inilah sebabnya mengapa anda perlu langgani perkhidmatan WHOIS ID Protection hanya RM20.00 setahun bagi setiap domain untuk melindungi maklumat peribadi anda!

Dengan perkhidmatan ini di tempat, maklumat sulit anda tidak lagi disediakan untuk tatapan umum.

Mengapa Anda Adakah Perlu WHOIS ID Perlindungan Membolehkan untuk Domain Anda?

1 # Menyembunyikan Maklumat Peribadi Anda

ID WHOIS Melindungi mengambil maklumat peribadi anda tidak dilindungi dan menyembunyikan ia daripada orang ramai supaya mereka hanya melihat maklumat tanpa nama dan dengan itu melindungi identiti anda dari mana-mana jenis penyalahgunaan talian / luar talian.

Perlindungan WHOIS, jaminan bahawa maklumat hubungan peribadi anda disimpan 24/7/365 tidak dapat dilihat oleh semua pengguna Internet, termasuk spammer dan pencuri maklumat.

2 # Mencegah Spam & Junk Mail

Ia merupakan satu cara yang berkesan untuk menyimpan peti masuk anda daripada dibanjiri dengan tawaran yang tidak diingini, surat berita dan e-mel yang tidak diminta dari spammer & telepemasaran.

Nota

  • Bayaran WHOIS ID Protection tidak dikembalikan.
  • Untuk sebarang pertanyaan, sila hubungi kami disini

Perlukan bantuan? Kami sentiasa bersedia membantu anda